Noorwegen 🇳🇴
Bestemming
8 dagen
Reisduur
Mei t/m september
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Met je motor de vrijheid en het avontuur van Noorwegen beproeven. Dat kan tijdens deze 8-daagse kennismakingsreis naar Noorwegen. Een onvergetelijke rit door Noorwegen, rijk aan natuur en contrasten en vooral heel veel ruimte. Deze rondreis brengt je op de mooiste plekken in het zuiden van Noorwegen en je rijdt bovenal over de heerlijkste wegen. Tijdens de reis overnacht je in goede door ons met zorg geselecteerde hotels waar je ook optimaal kan genieten van de lekkerste gerechten uit de Scandinavische keuken.

1

Vertrek naar Hamburg

Op deze eerste dag rijd je vanuit huis via de plaatsen Osnabrück en Bremen naar Hamburg gelegen in de deelstaat Sleeswijk-Holstein voor de eerste overnachting. (Dagafstand: vanuit Utrecht 450 km)

2

Hirtshals-Stavanger/Noorwegen

Na het heerlijke ontbijt gaat de route noordwaarts en passeer je al snel de grens met Denemarken. Via de plaatsen Rendsburg ,Vejle en Silkeborg gaat de rit verder naar de Deense havenplaats Hirtshals. Hier rijdt je aan boord van de ferry van Fjord Line voor de overtocht naar Stavanger. Om 20.00 uur vertrekt het schip en deze nacht slaap je in een van de comfortabele hutten die wij voor je hebben gereserveerd. Ook voor de motor is er een parkeerplaats aan boord geregeld. Geniet ’s avonds van een uitgebreide maaltijd aan boord. (Dagafstand: 500 km)

3

Stavanger

Na een heerlijk ontbijt kom je al vroeg in Stavanger aan en heb je alle tijd om de prachtige omgeving goed te verkennen. Je verblijft hier twee nachten en je kunt er vandaag voor kiezen om de bekende Prekestolen klif te beklimmen, een schitterende wandeling van totaal 18km. Je kunt ook een bezoek brengen aan Stavanger met zijn smalle steegjes met de bekende witte huizen en de gezellige haven.

4

Stavanger

Vandaag maak je een prachtige tocht door het imposante omliggende hooggebergte. We passeren donderende watervallen, nauwe valleien en daarna rijdt je een uitdagende route over een weg van 8 km met maar liefst 32 haarspeldbochten naar het plaatsje Lysebotn, dat onderaan de fjord is gelegen. Als extra bonus rijden we deze zelfde route weer terug naar boven en keer eind van de middag weer terug in je hotel voor de tweede overnachting. (Dagafstand: rondrit 275 km)

5

Øystese

Na het ontbijt vertrekken we  in noordelijke richting en rijd je een spectaculaire route over de vele eilanden langs de Atlantische oceaan. Het westelijk fjordengebied van Noorwegen was vroeger verbonden door ferry’s maar heeft tegenwoordig ook het gemak van tunnels en bruggen. Je rijd langs de uitlopers van de Hardangerfjord  een schitterende route naar Øystese voor de overnachting in een mooi hotel dat direct aan de fjord is gelegen. (Dagafstand:280 km)

6

Hovden

De rit van vandaag is een aaneenschakeling van hoogtepunten. Je rijdt verder landinwaarts een spectaculaire tocht langs sneeuwwallen over het hooggebergte van Haukelifjell. Maak ook even een korte stop bij de prachtige dubbele waterval Låtefoss. Via de plaatsen Røldal met de gelijknamige Staafkerk en Edland, kom je eind van de middag aan in het gezellige plaatsje Hovden voor de overnachting. (Dagafstand: 260 km)

7

Kristiansand-Hirtshals/Denemarken

Vandaag begin je alweer aan de laatste dag in Noorwegen. Na het uitgebreide ontbijt gaat de rit verder in zuidelijke richting. Via het mooie Setesdal en lang de oevers van de Bygelandsfjord en de plaats Evje kom je aan in Kristiansand. Om 15.00 uur vertrekt hier de ferry van Fjord Line voor een korte overtocht van ca. 3.5 uur naar het Deense Hirtshals. Na Aankomst in Hirsthals rijdt je naar het gezellige hotel in Ã…lborg dat we deze laatste nacht voor je hebben gereserveerd. (Dagafstand: 285 km)

8

Thuisreis

Na een heerlijk ontbijt en vol van mooie herinneringen, rijd je vandaag weer terug naar Nederland. (Dagafstand Ã…lborg-Utrecht: 885km)

Optioneel kunnen we op de terugreis nog een overnachting voor je reserveren in het noorden van Duitsland. Geef dit aan bij het boeken van je reis en dan wordt dit door het team van Motorbike Tours voor je geregeld.

Inbegrepen:

Overtocht Hirtshals-Stavanger met Fjord Line op basis van een 2-persoonsbinnenhut met beneden bedden en douche/toilet

Overtocht Kristiansand-Hirtshals met Fjord Line

Vervoer van de motor aan boord van Fjord Line

Ontbijt aan boord en in de hotels tijdens de gehele reis

Overnachtingen op basis van hotels in een 2-persoonskamer met douche/toilet

GPX routes en dagprogramma

offerte aanvragen

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering