Færøer Eilanden 🇫🇴
Bestemming
8 dagen
Reisduur
Mei t/m september
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Deze unieke eilandengroep bestaat uit 18 eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en maar liefst 700 kilometer aan gladde wegen liggen prachtige uitzichten binnen handbereik. Voor velen zijn de Færøer Eilanden nog een onontdekte bestemming, vooral voor motorliefhebbers. Ten onrechte, want het motorrijden hier is geweldig. Met weinig toeristen en uiterst vriendelijke inwoners voelt het als een gigantisch Waddeneiland. Een adembenemend mooi land waar eigenlijk geen land hoort te zijn. De Færøer Eilanden zijn zo bijzonder dat National Geographic Traveller ze heeft uitgeroepen tot de meest indrukwekkende eilandengroep ter wereld. En toch kent bijna niemand ze.

Inbegrepen:

Ferry Denemarken – Tórshavn v.v. met Smyril Line

Je eigen motor aan boord van Smyril Line

Hut met eigen douche/toilet

Verblijf in een hotel in Tórshavn

Ontbijt in het hotel

Routebeschrijving & GPX routes

offerte aanvragen

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering

1

Inscheping Smyril Line

Je avontuur begint op zaterdag, wanneer je aan boord gaat van de ferry van Smyril Line in de havenplaats Hirtshals voor de overtocht naar Tórshavn. We hebben een comfortabele hut met douche en toilet voor je gereserveerd. Ook voor je motor is er een veilige parkeerplek aan boord. (Dagafstand: 950 km)

2-7

Aankomst in Tórshavn

Aankomst in Tórshavn op zondag om 22.30 uur, het moment waarop je voet aan wal zet op de betoverende Færøer Eilanden. Het is nu tijd om te genieten van de ruige schoonheid van de Færøer Eilanden, die terecht zijn uitgeroepen tot de meest inspirerende eilandengroep ter wereld. Je verblijft 5 nachten in een goed hotel in de hoofdstad Tórshavn, gelegen op het grootste eiland Streymoy van de Færøer Eilanden. Deze unieke eilandengroep telt 18 eilanden, verbonden door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en 700 kilometer aan wegen wachten prachtige landschappen op je verkenning. Nergens op de Færøer Eilanden ligt de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. Op vrijdagochtend heel vroeg om 03.30 ga je weer aan boord van Smyril Line voor de terugreis naar Hirtshals.

8

Aankomst in Hirtshals

Je komt aan in Hirtshals op zaterdag rond 12.30 uur. Vanuit Hirtshals kun je jouw reisplannen vervolgen, hetzij naar huis terugkeren of misschien wel naar andere interessante bestemmingen in Denemarken of Europa reizen.

*Afwijkend dagprogramma in de maanden mei en september.

1

Inscheping Smyril Line

Je avontuur begint op dinsdag, wanneer je aan boord gaat van de ferry van Smyril Line in de havenplaats Hirtshals voor de overtocht naar Tórshavn. We hebben een comfortabele hut met douche en toilet voor je gereserveerd. Ook voor je motor is er een veilige parkeerplek aan boord. (Dagafstand: 950 km)

2-6

Aankomst in Tórshavn

Aankomst in Tórshavn op woensdag om 17.30 uur, het moment waarop je voet aan wal zet op de betoverende Færøer Eilanden. Het is nu tijd om te genieten van de ruige schoonheid van de Færøer Eilanden, die terecht zijn uitgeroepen tot de meest inspirerende eilandengroep ter wereld. Je verblijft 4 nachten in een goed hotel in de hoofdstad Tórshavn, gelegen op het grootste eiland Streymoy van de Færøer Eilanden. Deze unieke eilandengroep telt 18 eilanden, verbonden door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en 700 kilometer aan wegen wachten prachtige landschappen op je verkenning. Nergens op de Færøer Eilanden ligt de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. Op zondagavond ga je weer aan boord van de ferry van Smyril Line voor de terugreis naar Hirtshals.

7

Dag op zee

Vandaag een dag op zee, dus je hebt de mogelijkheid om een jacuzzi op dek 7 te reserveren en te genieten van het uitzicht over de oceaan of je kunt een bezoek brengen aan de bioscoop aan boord.

8

Aankomst in Hirtshals

Je komt aan in Hirtshals op dinsdag rond 09.30 uur. Vanuit Hirtshals kun je jouw reisplannen vervolgen, hetzij naar huis terugkeren of misschien wel naar andere interessante bestemmingen in Denemarken of Europa reizen.

*Afwijkend dagprogramma in de maanden mei en september.