Schotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bestemming
9 dagen
Reisduur
Mei t/m september
Vertrekdatum

offerte aanvragen

Ben jij fan van ruige natuur en ruimte in een historisch decor? Dan is Schotland “the place to go”! Deze Schotland reis heeft het allemaal! Een ongerepte natuur, ruige hoogvlakten, mysterieuze meren, rotsachtige kusten, historische kastelen, duizenden jaren oude megalithische bouwwerken, de beste soorten whisky en veelzijdige steden. Je reist door de adembenemend mooie landschappen van de Hooglanden en het magische Isle of Skye. Tegelijkertijd is er alle tijd om kennis te maken met de cultuur en de roemrijke geschiedenis van dit eigenzinnige volk. Ga tijdens deze rondreis door Schotland helemaal op in de Schotse cultuur en natuur en bezoek alle hoogtepunten zoals Edinburgh Castle, Isle of Skye, the Ben Nevis, Cairnsgorms National Park en nog veel meer. Ontdek de Schotse Hooglanden met Motorbike Tours en laat je verrassen!

Een geldig paspoort is verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Je kunt niet inreizen met een identiteitskaart!

1

DFDS Seaways

Vanuit IJmuiden vertrek je met DFDS Seaways naar Newcastle. De afvaart staat gepland om 17.30 uur. Aan boord overnacht je in een 2-persoons binnenhut en voor de motor is ook een plaats aan boord gereserveerd. Geniet ’s avonds van het entertainment aan boord.

2

Perth

Na het ontbijtbuffet rijd je van boord en begin je aan de eerste rit richting Schotland over rustige doorgaande wegen, om ontspannen aan het “links rijden” te wennen.  Je rijdt door het Northumberland National Park met een prachtig afwisselend glooiend landschap waar in de historie veel strijd is geleverd tussen de Schotse Clans en de Engelse ridders. Daarna passeer je Edinburgh en via vlotte wegen pak je de draad weer op en gaat de route verder over  avontuurlijke binnenwegen. Je overnacht vandaag in de omgeving van Perth. (Dagafstand ±270 km)

3

Aviemore

Vandaag staat er een mooie hooggelegen route over historische bergwegen door het prachtige Cairngorms National park, waar de hoogste bergreuzen van Schotland liggen op het programma. Je komt ogen tekort als je rijdt door de geliefde wintersport gebieden waar je natuurlijk ook vele whisky stokerijen en kastelen tegen zal komen. Het is niet voor niets dat hier het favoriete vakantie verblijf van de Britse koninklijke familie gelegen is. De poort naar jouw Schotse avontuur is Aviemore, ook wel bekend als het toeristische hart van de Highlands. Om hier voldoende tijd te hebben om alles te zien, blijf je twee nachten in de omgeving van Aviemore. (Dagafstand ±225 km)

4

Omgeving Aviemore

Een dag waarop veel te kiezen valt. Je kunt Inverness, de hoofdstad van de Highlands met zijn vele historische gebouwen bezoeken, waaronder de kathedraal, kasteel en diverse traditionele tartan kiltmakers. Maar je kunt ook kiezen voor een korte of lange rondrit over spannende slingerwegen door vele Glen’s en Loch’s zoals het beroemde Loch Ness waar je misschien wel het beroemde monster Nessie kunt spotten.  In de buurt vind je talloze beroemde bezienswaardigheden zoals Cawdor Castle, Clava Cairns (prehistorisch Schotland) en Culloden Battlefield. (Dagafstand naar keuze ±200km/300km)

5

De Westkust

Na het ontbijt zet je koers naar de spectaculaire en grillige Westkust waarbij je onderweg een aaneenschakeling van vrijwel onbewoonde natuurgebieden doorkruist. Hier is de term onthaasten uitgevonden en daarom het ideale gebied om je hoofd leeg te maken van de dagelijkse stress. Onderweg ontrafel je het geheim van een mysterieuze plek wat tot de jaren ’70 een van de meest dodelijke plekken op aarde was.  Je overnacht vandaag in de omgeving van Gairloch. (Dagafstand ±300 km)

6

Apple Cross pas – Ise of Skye – Fort William

Vandaag heb je de keuze tussen een korte en een lange route. De korte route gaat over de Apple Cross pas, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de grillige kustlijn. De lange route gaat over het eiland Skye, een van de mooiste plekken ter wereld.  Skye behoort tot de Inner Hebrides en het landschap kenmerkt zich door veel groen, reusachtige rotsformaties en hier en daar een verdwaald kasteel. Hierna rijd je richting Fort William, een belangrijke toeristische plaats aan de voet van de hoogste bergtop van Groot Brittannië. Het eldorado van wandelaars met 2 belangrijke wandelroutes: de Great Glen Way en de West Highland Way. Ook is het de vertrekplaats van de Jacobite-trein, een van de weinige stoomtreinen die nog rijden op het normale spoor; bij velen bekend uit de Harry Potter films. Dat het ook een Eldorado is voor motorrijders proberen we eigenlijk geheim te houden… Je overnacht in de omgeving van Fort William. (Dagafstand naar keuze ±280 km/450km)

7

Trossachs National Park & Loch Lomond – Glasgow

Na het ontbijt vertrek je richting het dorpje Glencoe waar Andrew Bond, de vader van geheim agent James Bond geboren is. Vanzelfsprekend rijd je hier ook langs een legendarische filmlocatie die de echte James Bond fan direct zal herkennen. Je rijd verder in zuidelijke richting naar Loch Lomond, het grootste meer van Schotland, en tevens een van de drukst bezochte gebieden. Het meer is 37 km lang en 8 km breed, en maakt deel uit van het Trossachs nationaal park en Queen Elizabeth Forrest park. Een schitterend gebied met verbluffende natuur wat ook wel omschreven wordt als het meest romantische gebied van Schotland. Je overnacht in de omgeving van Glasgow. (Dagafstand naar keuze  ±170km of 247km)

8

Glasgow & Newcastle

Het is alweer de laatste dag en je rijdt terug naar Newcastle, maar dat doe je wel in stijl. Om de stedelijke omgeving van industriestad Glasgow te omzeilen en daarbij wat tijd te winnen, rijd je een stukje snelweg. Hierna zoek je de avontuurlijke wegen weer op en rijd je “believe it or not” door het hoogstgelegen bergdorp van Schotland en een prachtige toeristische route richting Newcastle waar de boot om 17.00 uur vertrekt. Je overnacht in een 2-persoonsbinnenhut. (Dagafstand ±270 km)

9

Aankomst IJmuiden

Na het ontbijtbuffet komt de boot om 09.45 uur aan in IJmuiden waarna je van boord gaat en het onvermijdelijke “Time to say goodbye” volgt, waarna je met veel goede herinneringen aan deze prachtige reis weer huiswaarts gaat.

Inbegrepen:

Overtocht IJmuiden – Newcastle met DFDS Seaways op basis van een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed en douche/toilet

Vervoer van de motor aan boord van DFDS Seaways

Ontbijt aan boord en in de hotels tijdens de gehele reis

Overnachtingen op basis van hotels in een 2-persoonskamer met douche/toilet

GPX routes en dagprogramma

offerte aanvragen

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering