Schotland 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿
Bestemming
9 dagen
Reisduur
25 mei 2024
Vertrekdatum

boeken

Ben jij fan van ruige natuur en ruimte in een historisch decor? Dan is Schotland “the place to go”! Deze Schotland reis heeft het allemaal! Een ongerepte natuur, ruige hoogvlakten, mysterieuze meren, rotsachtige kusten, historische kastelen, duizenden jaren oude megalithische bouwwerken, de beste soorten whisky en veelzijdige steden. We reizen door de adembenemend mooie landschappen van de Hooglanden en het magische Isle of Skye. Tegelijkertijd is er alle tijd om kennis te maken met de cultuur en de roemrijke geschiedenis van dit eigenzinnige volk. Ga tijdens deze rondreis door Schotland helemaal op in de Schotse cultuur en natuur en bezoek alle hoogtepunten zoals Edinburgh Castle, Isle of Skye, the Ben Nevis, Cairnsgorms National Park en nog veel meer. Ontdek de Schotse Hooglanden met Motorbike Tours en laat je verrassen!

Een geldig paspoort is verplicht voor reizen naar het Verenigd Koninkrijk. Je kunt niet inreizen met een identiteitskaart!

1

DFDS Seaways

Vanuit IJmuiden vertrekken we met DFDS Seaways naar Newcastle. De afvaart staat gepland om 17.30 uur. Aan boord overnacht je in een 2-persoons binnenhut en voor de motor is ook een plaats aan boord gereserveerd. In de avond genieten we van een uitgebreid dinerbuffet en het entertainment aan boord.

2

Perth

Na het ontbijtbuffet rijden we van boord en beginnen we aan onze eerste rit richting Schotland over rustige doorgaande wegen, om ontspannen aan het “links rijden” te wennen.  We rijden door het Northumberland National Park met een prachtig afwisselend glooiend landschap waar in de historie veel strijd is geleverd tussen de Schotse Clans en de Engelse ridders. Daarna passeren we Edinburgh en via vlotte wegen pakken we de draad weer op en rijden we verder over  avontuurlijke binnenwegen. We overnachten vandaag in de omgeving van Perth. (Dagafstand ±270 km)

3

Aviemore

Vandaag rijden we een mooie hooggelegen route over historische bergwegen door het prachtige Cairngorms National park, waar de hoogste bergreuzen van Schotland liggen. We komen ogen tekort als we rijden door de geliefde wintersport gebieden waar we natuurlijk ook vele whisky stokerijen en kastelen tegen zullen komen. Het is niet voor niets dat hier het favoriete vakantie verblijf van de Britse koninklijke familie gelegen is. De poort naar jouw Schotse avontuur is Aviemore, ook wel bekend als het toeristische hart van de Highlands. Om hier voldoende tijd te hebben om alles te zien, blijven we twee nachten in de omgeving van Aviemore. (Dagafstand ±225 km)

4

Omgeving Aviemore

Een dag waarop veel te kiezen valt. Je kunt Inverness, de hoofdstad van de Highlands met zijn vele historische gebouwen bezoeken, waaronder de kathedraal, kasteel en diverse traditionele tartan kiltmakers. Maar je kunt ook kiezen voor een korte of lange rondrit over spannende slingerwegen door vele Glen’s en Loch’s zoals het beroemde Loch Ness waar je misschien wel het beroemde monster Nessie kunt spotten.  In de buurt vind je talloze beroemde bezienswaardigheden zoals Cawdor Castle, Clava Cairns (prehistorisch Schotland) en Culloden Battlefield. (Dagafstand naar keuze ±200km/300km)

5

De Westkust

Vandaag zetten we koers naar de spectaculaire en grillige Westkust waarbij we onderweg een aaneenschakeling van vrijwel onbewoonde natuurgebieden doorkruisen. Hier is de term onthaasten uitgevonden en daarom het ideale gebied om ons hoofd leeg te maken van de dagelijkse stress. Onderweg ontrafelen we het geheim van een mysterieuze plek wat tot de jaren ’70 een van de meest dodelijke plekken op aarde was.  We overnachten vandaag in de omgeving van Gairloch. (Dagafstand ±300 km)

6

Apple Cross pas – Ise of Skye – Fort William

Vandaag heb je de keuze tussen een korte en een lange route. De korte route gaat over de Apple Cross pas, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over de grillige kustlijn. De lange route gaat over het eiland Skye, een van de mooiste plekken ter wereld.  Skye behoort tot de Inner Hebrides en het landschap kenmerkt zich door veel groen, reusachtige rotsformaties en hier en daar een verdwaald kasteel. Hierna rijden we richting Fort William, een belangrijke toeristische plaats aan de voet van de hoogste bergtop van Groot Brittannië. Het eldorado van wandelaars met 2 belangrijke wandelroutes: de Great Glen Way en de West Highland Way. Ook is het vertrekplaats van de Jacobite-trein, een van de weinige stoomtreinen die nog rijden op het normale spoor; bij velen bekend uit de Harry Potter films. Dat het ook een Eldorado is voor motorrijders proberen we eigenlijk geheim te houden…… We overnachten in de omgeving van Fort William. (Dagafstand naar keuze ±280 km/450km)

7

Trossachs National Park & Loch Lomond – Glasgow

Na het ontbijt rijden we kort na vertrek door het dorpje Glencoe waar Andrew Bond, de vader van geheim agent James Bond geboren is. Vanzelfsprekend rijden we hier ook langs een legendarische filmlocatie die de echte James Bond fan direct zal herkennen. We rijden verder in zuidelijke richting naar Loch Lomond, het grootste meer van Schotland, en tevens een van de drukst bezochte gebieden. Het meer is 37 km lang en 8 km breed, en maakt deel uit van het Trossachs nationaal park en Queen Elizabeth Forrest park. Een schitterend gebied met verbluffende natuur wat ook wel omschreven wordt als het meest romantische gebied van Schotland.  We overnachten in de omgeving van Glasgow. (Dagafstand naar keuze  ±170km of 247km)

8

Glasgow & Newcastle

Het is alweer de laatste dag en we rijden terug naar Newcastle, maar dat doen we wel in stijl. Om de stedelijke omgeving van industriestad Glasgow te omzeilen en daarbij wat tijd te winnen, rijden we een stukje snelweg. Hierna zoeken we de avontuurlijke wegen weer op en rijden we “believe it or not” door het hoogstgelegen bergdorp van Schotland en een prachtige toeristische route richting Newcastle waar de boot om 17.00 uur vertrekt. Je overnacht in een 2-persoonsbinnenhut en we hebben met elkaar een laatste gezamenlijk diner aan boord. (Dagafstand ±270 km)

9

Aankomst IJmuiden

Na het ontbijtbuffet komt de boot om 09.45 uur aan in IJmuiden waarna we van boord gaan en het onvermijdelijke “Time to say goodbye” volgt, waarna we met veel goede herinneringen aan deze prachtige reis weer huiswaarts gaan.

Wij vinden dat een motorreis iets meer moet zijn dan alleen wat rondrijden op je motor, dus de reisbegeleiding staat je tijdens de hele reis bij voor adviezen en veel mooie verhalen over de cultuur, natuur, tradities en historie van dit mooie en bijzondere land.

De reissom voor deze 9-daagse groepsreis 🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿 met vertrek op 25 mei 2024 is € 1.595,00 per persoon o.b.v. half pension (indien u reist met 2 personen/2 motoren)

korting duorijder -/- € 150,00

toeslag 1-persoonskamer/hut € 495,00

boeken

Inbegrepen:

Overtocht IJmuiden – Newcastle met DFDS Seaways op basis van een 2-persoonsbinnenhut met stapelbed en douche/toilet

Ontbijt en diner aan boord en in de hotels tijdens de gehele reis

Overnachtingen op basis van hotelaccommodatie in een 2-persoonskamer met douche/toilet

GPX routes en dagprogramma

Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering