Duitsland 🇩🇪
Bestemming
4 dagen
Reisduur
12 september 2024
Vertrekdatum

boeken

Stap op de motor voor een rit naar Mölln in Duitsland, ons startpunt voor een unieke tocht langs Das Grüne Band/de groene band. Na de val van de Muur restte er een lang groen lint met een unieke in elkaar vervlochten biotoop: Das Grüne Band. Deze strook land loopt vanaf het strand van Priwall (nabij Lübeck) in het noorden tot aan de grens met Tsjechië (nabij Hof) in het zuiden.  De dagroutes onthullen de geschiedenis langs het IJzeren Gordijn. Bezoek historische plekken en musea zoals het Grenzland Museum.

Bild: Otmar-Fugmann/BUND

1

Naar Mölln in Duitsland

Na vertrek vanuit Nederland rijden we naar het eerste hotel in de omgeving van Mölln voor een welkomstdiner en overnachting. (Dagafstand: vanaf Enschede 375 km)

2

Das Grüne Band

Vandaag begint het avontuur langs een deel van de route langs het ijzeren Gordijn. Terwijl stalen hekken met prikkeldraad, muren, wachttorens en landmijnen Duitsland bijna veertig jaar in tweeën spleten, ging de natuur rondom dit niemandsland ongestoord haar gang. Na de val van de Muur restte er een lang groen lint met een unieke in elkaar vervlochten biotoop: Das Grüne Band. Deze strook land loopt vanaf het strand van Priwall (nabij Lübeck) in het noorden tot aan de grens met Tsjechië (nabij Hof) in het zuiden. Onderweg worden we omringd door natuurgebieden en doorkruisen we historische plekken die getuigen van een tijdperk vol uitdagingen en veranderingen. Musea en herdenkingsplaatsen vertellen het verhaal van hoe deze grens was beveiligd, hoe er toch nog werd gevlucht, of er sprake was van smokkel, en welke absurde situaties ontstonden door het grillige grensverloop.

Je kunt vandaag kiezen uit 3 routes. Alle drie de routes onthullen de geschiedenis terwijl ze langs de Elbe lopen, met stops bij diverse musea. Een hoogtepunt is de “Grenscontrolepost Marienborn,” een monumentaal overblijfsel van de DDR-tijd, bewaard in zijn authentieke staat.

De dag eindigt in de omgeving van Bad Harzburg waar we zullen overnachten, gelegen in het Nationaal Park Harz, waar de natuur en geschiedenis samenkomen.

(Dagafstand: route 1 ±550km / route 2 ±440km / route 3 ±350km)

3

Op zoek naar historie

Na het ontbijt vertrekken we weer voor onze tocht verder langs route van Das Grüne Band. De route leidt ons door de Harz richting het Teutoburger Woud. Dit is een waar paradijs voor motorliefhebbers. Onderweg de mogelijkheid om verschillende historische plekken te bezoeken. Aanraders zijn een bezoek aan het Grenzland Museum of het Grenzmuseum Rhon gelegen aan het eind van de route), waar de geschiedenis tot leven komt.

De route is eenvoudig in te korten of te verlengen naar jouw voorkeur. Overnachting en diner omgeving Teistungenburg. (Dagafstand: ±350 km)

4

Thuisreis

Het is tijd om afscheid te nemen van dit avontuur in Duitsland. Via Nedersaksen en Paderborn rijden we een schitterende route terug naar Nederland. Vanuit Teistungenburg kun je eventueel ook jouw eigen reisplannen vervolgen, hetzij naar huis terugkeren of misschien wel naar andere interessante bestemmingen in Duitsland of Europa reizen.

(Dagafstand: ±480 km naar Arnhem)

De reissom voor deze 4-daagse groepsreis 🇩🇪 met vertrek op 12 september 2024 is € 425,00 per persoon o.b.v. half pension (indien u reist met 2 personen)

toeslag 1-persoonskamer/hut € 165,00

boeken

Inbegrepen:

Overnachtingen op basis van hotelaccommodatie in een 2-persoonskamer met douche/toilet

Ontbijt en diner in de hotels tijdens de gehele reis

GPX routes en dagprogramma

Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering