Færøer Eilanden 🇫🇴
Bestemming
8 dagen
Reisduur
28 september 2024
Vertrekdatum

boeken

Deze unieke eilandengroep bestaat uit 18 eilanden die met elkaar zijn verbonden door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en maar liefst 700 kilometer aan gladde wegen liggen prachtige uitzichten binnen handbereik. Voor velen zijn de Færøer Eilanden nog een onontdekte bestemming, vooral voor motorliefhebbers. Ten onrechte, want het motorrijden hier is geweldig. Met weinig toeristen en uiterst vriendelijke inwoners voelt het als een gigantisch Waddeneiland. Een adembenemend mooi land waar eigenlijk geen land hoort te zijn. De Færøer Eilanden zijn zo bijzonder dat National Geographic Traveller ze heeft uitgeroepen tot de meest indrukwekkende eilandengroep ter wereld. En toch kent bijna niemand ze. Ga je met ons mee op deze ontdekkingsreis?

1

Inscheping Smyril Line

Je avontuur begint op zaterdag, wanneer je aan boord gaat van Smyril Line in de havenplaats Hirtshals. Hier ga je aan boord voor de overtocht naar Tórshavn. We hebben een comfortabele 2-persoonsbinnenhut met douche en toilet voor je gereserveerd. Ook voor je motor is er een veilige parkeerplek aan boord. (Dagafstand: 950 km)

2

Dag op zee

Op zondag kun je genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet aan boord. Deze dag staat in het teken van varen op zee. Ontspan op het zonnedek en bewonder het prachtige uitzicht over de oceaan.

3-6

Verken de Færøer Eilanden van maandag t/m donderdag

In de vroege ochtend van maandag kom je aan in Tórshavn. Het is nu tijd om te genieten van de ruige schoonheid van de Færøer Eilanden, die terecht zijn uitgeroepen tot de meest inspirerende eilandengroep ter wereld. Je verblijft 3 nachten in het 4-sterrenhotel Brandan in de hoofdstad Tórshavn, gelegen op het grootste eiland Streymoy van de Færøer Eilanden. Deze unieke eilandengroep telt 18 eilanden, verbonden door bruggen en tunnels. Met 100.000 schapen, 50.000 inwoners, geen bomen en 700 kilometer aan wegen wachten prachtige landschappen op je verkenning. Nergens op de Færøer Eilanden ligt de zee verder dan 5 kilometer verwijderd. Onze ervaren reisleiding heeft verschillende dagroutes voorbereid om deze reis onvergetelijk te maken. Op donderdagavond ga je weer aan boord van Smyril Line.

7

Nog een dag op zee

Op vrijdag kun je genieten van een ontbijtbuffet aan boord. Het is een dag op zee, dus je hebt de mogelijkheid om een jacuzzi op dek 7 te reserveren en te genieten van het uitzicht over de oceaan of je kunt een bezoek brengen aan de bioscoop aan boord.

8

Aankomst in Hirtshals

Je komt aan in Hirtshals rond 11.30 uur. Na het ontbijt volgt de ontscheping. Het is tijd om afscheid te nemen van dit avontuur in Scandinavië. Vanuit Hirtshals kun je jouw reisplannen vervolgen, hetzij naar huis terugkeren of misschien wel naar andere interessante bestemmingen in Denemarken of Europa reizen.

De reissom voor deze 9-daagse groepsreis 🇫🇴 met vertrek op 28 september 2024 is € 895,00 per persoon o.b.v. logies/ontbijt (indien u reist met 2 personen/2 motoren)

korting duorijder -/- € 100,00

toeslag 1-persoonskamer/hut € 275,00

 toeslag dinerpakket inclusief drankjes aan boord Smyril Line (3x diner) € 139,00

boeken

Inbegrepen:

Overtocht Hirtshals – Tórshavn v.v.  met Smyril Line op basis van een 2-persoonsbinnenhut met douche/toilet

Ontbijt aan boord en in de hotels tijdens de gehele reis

Overnachtingen op basis van hotelaccommodatie in een 2-persoonskamer met douche/toilet

GPX routes en dagprogramma

Nederlandstalige begeleiding gedurende de hele reis

Niet inbegrepen: 

Uitgaven van persoonlijke aard en brug, parkeer–, veer-, tol- en tunnelgelden

Bijdrage Stichting Calamiteitenfonds Reizen (SCR) € 2,50 per aanmelding

Bijdrage Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR) € 5,00 per persoon

Reis- en/of annuleringsverzekering